Nationellt program om arbetslivsforskning
Fortes tioåriga nationella forskningsprogram inom arbetsliv ska bidra till att öka förståelsen för hur vi skapar en väl fungerande arbetsmarknad och ett hållbart arbetsliv. Arbetslivets utformning är avgörande för samhällets utveckling. Det behövs därför mer kunskap för att klara av att möta globalisering, digitalisering, automatisering och omstruktureringar. Programmet är en del i den svenska regeringens satsning för att hantera de stora samhällsutmaningarna genom forskning och innovation.
Pågående forskning inom programmet
Finansierat I dag pågår 32 forskningsprojekt, åtta postdokprojekt, sju forskningsprogram och fyra forskningsnätverk med finansiering genom programmet för arbetslivsforskning.
Strategisk forskningsagenda anger inriktningen
Rapport Inriktningen för arbetslivsprogrammet bestäms av dess strategiska agenda. Agendan beskriver programmets syfte och mål, prioriterade forskningsområden, bidragsformer och villkor för programmets utlysningar samt andra former av aktiviteter som är relevanta för att uppnå programmets mål.
Publikationer inom arbetslivsprogrammet
Läsning Inom programmet gör Forte kunskapssammanställningar och analyserar forskningsbehov på området. Här hittar du alla publikationer inom programmet.
Utlysningar inom programmet
Finansiering Här hittar du information om utlysningarna inom programmet.
Thomas Jacobsson ser behov av långsiktiga forskningssatsningar
Intervju Utmaningarna på arbetslivsområdet är många och kunskapsbehoven stora. Det menar Thomas Jacobson, ansvarig för Fortes nationella forskningsprogram om arbetsliv.
Kontaktpersoner
Thomas Jacobsson, programansvarig
thomas.jacobsson@forte.se
Ulla Wallin, biträdande programansvarig
ulla.wallin@forte.se
Cecilia Odelstierna, biträdande programansvarig
cecilia.odelstierna@forte.se