Har du tänkt på vilken pryl du gillar mest i jobbet? I filmen berättar forskarna Ingrid Hellström och Lisa Guntram om saker som får dem att bli extra kreativa under arbetsdagen.

Forskarna Ingrid Hellström och Lisa Guntram fick fundera över om det finns något de använder när de jobbar som betyder extra mycket. Ta del av deras svar i filmen eller i texten här nedanför.

Ingrid Hellström, Marie Cederschiöld högskola
Foto: David Lagerlöf

Ingrid Hellström:

”Mina favoritprylar när jag forskar är två – papper och penna! Jag jobbar fortfarande helst för hand. Ritar upp och visualiserar mina forskningsberättelser på stora papper eller i block. Jag tänker bättre då, är van vid det och blir mer kreativ!”

Ingrid Hellström är demenssjuksköterska och professor inom vård av äldre på Marie Cederschiöld högskola. Hon medverkar i artikeln ”Hemsjukvårdens osynliga sjuksköterskor” i Forte Magasins höstnummer som har tema arbetsliv.

 

 

 

Lisa Guntram, Linköpings universitet
Foto: Susan Gollenia/Linköpings universitet

Lisa Guntram:

”Min kaffekopp! Både för att jag gillar kaffe och för att det ger ett sammanhang. Det finns en gammal bild av att man som forskare sitter ensam. Och ja, det är ett självständigt jobb, men man behöver träffa andra personer. Därför är det viktigt att vara i en miljö där det också finns ganska okomplicerade sammanhang – där man kan diskutera tillsammans, som över en kopp kaffe.”

Lisa Guntram är universitetslektor vid Tema teknik och social förändring vid Linköpings universitet och medverkar i artikeln ”Allt ser fint ut” – Kvinnor får kämpa för rätt vård” – också det i Forte Magasins höstnummer.

Om I huvudet på en forskare

När vi tar fram Forte Magasin passar vi på att fråga de medverkande forskarna om allt det där runtomkring, vid sidan av forskningen och resultaten. ”I huvudet på en forskare” är ett återkommande inslag i våra kanaler.

Läs mer om Ingrids och Lisas forskning i Forte Magasin nr 2/2023 »