Forte Magasin är Fortes forskningsmagasin med populärvetenskapliga artiklar. I Forte Magasin presenterar vi ett axplock av den forskning vi finansierar – det vill säga tvärvetenskaplig forskning om och för människan.

Prenumerera på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Du kan alltid läsa och beställa tidigare nummer av Forte Magasin som lösnummer. Här nedan kan du läsa mer om varje nummer.

 • Forte Magasin nr. 2/2020

  Forte Magasin nr. 2/2020

  Sverige är inte jämlikt. Alla barn har inte samma möjligheter att förverkliga sina drömmar. Uppväxt och familj påverkar såväl framtida inkomst som hälsa och till och med livslängd. Går det att bryta trenden att livsvillkor går i arv?

  Publicerad: 2020

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 1/2020

  Forte Magasin nr. 1/2020

  Antalet hemlösa i Sverige ökar. I dag har vi mer än dubbelt så många hemlösa per tusen invånare som vårt grannland Norge. En betalningsanmärkning eller en skilsmässa kan vara allt som krävs för att tappa fotfästet. I det här numret av Forte Magasin lyfter vi särskilt frågan om hemlöshet.

  Publicerad: 2020

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 2/2019

  Forte Magasin nr. 2/2019

  Skolan är den vanligaste platsen för unga att utsättas för brott. Men tas brotten på tillräckligt allvar? I det här numret av Forte Magasin lyfter vi frågan om våld och trakasserier i skolan, genom att berätta om forskning som just nu pågår och ge röst åt såväl skola, elever och andra aktörer.

  Publicerad: 2019

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 1/2019

  Forte Magasin nr. 1/2019

  I nya Forte Magasin erbjuder vi reportage med vetenskapliga uppdateringar i aktuella samhällsutmaningar och intervjuer med forskarna bakom resultaten. I detta nummer lyfter vi frågor om tillit till samhällets institutioner, förutsättningar för framtidens äldreomsorg, det nya digitala vårdlandskapet och arbetsvillkoren för en ny generation sjuksköterskor.

  Publicerad: 2019

  Läs mer
 • Forte Magasin 4

  Forte Magasin 4: Nya perspektiv

  I Forte Magasin 4 presenterar vi en mix av forskarintervjuer och spännande krönikor som representerar verksamheter som arbetar med delar av de utmaningar som Forte-finansierad forskning ska möta.

  Publicerad: 2016

  Läs mer
 • Forte Magasin 3

  Forte Magasin 3: Upptäckter för livet

  Nya tankar och idéer, förändringar och förbättringar för hälsa, arbetsliv och välfärd. Forskning för barn, unga och äldre.

  Publicerad: 2015

  Läs mer