Forte Magasin är Fortes forskningsmagasin med populärvetenskapliga artiklar. I Forte Magasin presenterar vi ett axplock av den forskning vi finansierar – det vill säga tvärvetenskaplig forskning om och för människan.

Prenumerera på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Du kan alltid läsa och beställa tidigare nummer av Forte Magasin som lösnummer. Här nedan kan du läsa mer om varje nummer.

 • Forte Magasin nr. 1/2020

  Forte Magasin nr. 1/2020

  Antalet hemlösa i Sverige ökar. I dag har vi mer än dubbelt så många hemlösa per tusen invånare som vårt grannland Norge. En betalningsanmärkning eller en skilsmässa kan vara allt som krävs för att tappa fotfästet. I det här numret av Forte Magasin lyfter vi särskilt frågan om hemlöshet.

  Publicerad: 2020

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 2/2019

  Forte Magasin nr. 2/2019

  Skolan är den vanligaste platsen för unga att utsättas för brott. Men tas brotten på tillräckligt allvar? I det här numret av Forte Magasin lyfter vi frågan om våld och trakasserier i skolan, genom att berätta om forskning som just nu pågår och ge röst åt såväl skola, elever och andra aktörer.

  Publicerad: 2019

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 1/2019

  Forte Magasin nr. 1/2019

  I nya Forte Magasin erbjuder vi reportage med vetenskapliga uppdateringar i aktuella samhällsutmaningar och intervjuer med forskarna bakom resultaten. I detta nummer lyfter vi frågor om tillit till samhällets institutioner, förutsättningar för framtidens äldreomsorg, det nya digitala vårdlandskapet och arbetsvillkoren för en ny generation sjuksköterskor.

  Publicerad: 2019

  Läs mer
 • Forte Magasin 4

  Forte Magasin 4: Nya perspektiv

  I Forte Magasin 4 presenterar vi en mix av forskarintervjuer och spännande krönikor som representerar verksamheter som arbetar med delar av de utmaningar som Forte-finansierad forskning ska möta.

  Publicerad: 2016

  Läs mer
 • Forte Magasin 3

  Forte Magasin 3: Upptäckter för livet

  Nya tankar och idéer, förändringar och förbättringar för hälsa, arbetsliv och välfärd. Forskning för barn, unga och äldre.

  Publicerad: 2015

  Läs mer