Hoppa till innehåll

Forte Magasin nr 2/2022

  • ISSN: 2001-8258

Frågor om migration och integration har under de senaste åren vuxit sig större i samhällsdebatten. Den forskning som pågår på området har en viktig uppgift att bidra med kunskap och ge vägledning i politiska beslut. Men forskningen kan också förbättra människors liv på mer direkta sätt.

Forte Magasin är ett magasin med populärvetenskaplig läsning om den forskning vi finansierar. I detta nummer har vi valt att särskilt fokusera på forskning om migration och integration. Vilka faktorer är viktigast för en lyckad integration på arbetsmarknaden? Hur påverkades asylsökandes hälsa av policyskiftet 2016? Gör vi skillnad på flyktingar beroende på var ifrån de kommer?

I magasinet kan du också läsa om ett flertal andra ämnen – bland annat forskning om eventuella samband mellan tatueringsbläck och cancer, hur adhd-mediciner påverkar kroppen och varför kvinnor och män väljer så olika yrken.

Ur innehållet:

Prenumerera gratis på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Om du endast vill beställa det här numret av Forte Magasin fyller du i formuläret nedan.

Fyll i formuläret för att beställa publikationen

  • Please enter a number greater than or equal to 1.

Sidfot