Hoppa till innehåll

Forte Magasin nr 1/2021

  • ISSN: 2001-8258

Att känna sig ensam innebär inte bara stort lidande – det är också farligt för vår psykiska och fysiska hälsa. Men vad påverkar vår känsla av ensamhet, vem riskerar att drabbas, och hur förhindrar vi en ensamhetsepidemi i spåren av coronakrisen?

Forte Magasin är ett magasin med populärvetenskaplig läsning om den forskning vi finansierar. Det här numret av Forte Magasin berör några av de frågor som blivit extra aktuella med anledning av coronapandemin. Huvudartikeln ”Ensam är inte stark” handlar om den ensamhet som många upplever, inte minst under rådande omständigheter. I artikeln ”Borta bra men hemma bäst?” intervjuar vi forskare vid Göteborgs universitet som arbetar med en kartläggning av de senaste 20 årens forskning kring distansarbete.

Magasinet innehåller även artiklar om andra teman, bland annat om ojämlikheter inom hjärtsjukvården, preventivt arbete för barns tandhälsa, effekten av kroppsburna kameror inom polisen och mycket mer.

Ur innehållet:

Prenumerera gratis på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Om du endast vill beställa det här numret av Forte Magasin fyller du i formuläret nedan.

Fyll i formuläret för att beställa publikationen

  • Please enter a number greater than or equal to 1.

Sidfot