Läkemedel är viktiga för att förlänga liv och ge en bra vardag. Men för äldre finns det flera utmaningar för en säker och effektiv läkemedelsbehandling. Äldre har ofta flera sjukdomar och får olika läkemedel som kan påverka varandra. För många kan det också vara svårt att följa läkemedelsordinationerna. Hur kan det bli bättre?

Publikation och inspelat webbinarium

Nu kan du se det inspelade webbinariet, börjar 22 sekunder in i filmen. Undertexter, och svar på frågor som inte hann besvaras under webbinariet kommer att publiceras här nedanför. Publikationen ”Forskning i korthet: Äldre och läkemedel – kunskap och utmaningar” finns nu också tillgänglig på vår webb.

Om webbinariet

Den 23 april bjuder Forte in till ett webbinarium för att diskutera användningen av läkemedel för att behålla en god hälsa när vi blir äldre. I samband med webbinariet lanseras även en kortfattad kunskapsöversikt om äldre och läkemedel.

Hur får vi en läkemedelsförskrivning och användning som är mer anpassad efter varje persons behov? Vad behövs för att minska läkemedelsrelaterade inläggningar på sjukhus för äldre? Hur får vi bättre kontinuitet i kontakten med vård och äldreomsorg och att yrkesgrupper har samma information om läkemedel?

På webbinariet presenteras vilken kunskap som finns idag och vad vi behöver veta mer om.

Mer information

När? Tisdag 23 april, kl. 10.30–11.30

Var? Digitalt i Zoom>>

Medverkande:

  • Kristina Johnell, professor i geriatrisk farmakoepidemiologi vid Karolinska Institutet
  • Maria Gustafsson, docent i farmaci vid Umeå universitet
  • Elin Lehnbom, universitetslektor i farmaci, Uppsala universitet
  • Fredrik Hagerman, specialistläkare i allmänmedicin vid Region Kalmar län
  • Johan Falk, produktansvarig för vårdtjänster på E-hälsomyndigheten
  • Carina Benjaminsson, sakkunnig inom äldreomsorg på PRO

Moderator: Cecilia Beskow, forskningschef på Forte

Varmt välkommen!