Sverige är inte jämlikt. Alla barn har inte samma möjligheter att förverkliga sina drömmar. Uppväxt och familj påverkar såväl framtida inkomst som hälsa och till och med livslängd. Går det att bryta trenden att livsvillkor går i arv?

Forte Magasin är ett magasin med populärvetenskaplig läsning om den forskning vi finansierar. I det här numret av Forte Magasin kan du läsa om ett antal av de många viktiga forskningsfrågor där Forte bidrar med finansiering. Vår huvudartikel ”Samma rättigheter, olika verkligheter” beskriver ett ojämlikt Sverige, där barn saknar samma möjligheter att förverkliga sina drömmar. Hur kan vi hindra livsvillkor från att gå i arv?

Du kan också läsa om varför närsyntheten ökar bland världens befolkning, om hot och våld i arbetslivet, vägen in och ut ur extremistkulturer och mycket mer.

Prenumerera gratis på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Om du endast vill beställa det här numret av Forte Magasin fyller du i formuläret nedan.