Antalet hemlösa i Sverige ökar. I dag har vi mer än dubbelt så många hemlösa per tusen invånare som vårt grannland Norge. En betalningsanmärkning eller en skilsmässa kan vara allt som krävs för att tappa fotfästet.

Forte Magasin är ett magasin med populärvetenskaplig läsning om den forskning vi finansierar. I det här numret av Forte Magasin lyfter vi särskilt frågan om hemlöshet. Förutom att antalet hemlösa blir allt fler så ökar också andelen som inte har några andra problem än att de saknar en egen bostad. Dessutom riskerar coronakrisen att leda till att allt fler förlorar sin bostad.

Forte Magasin ger också inblick i andra angelägna forskningsprojekt och aktuella samhällsfrågor. I det här numret kan du till exempel läsa om mobilbeteende på jobbet, metoder för att stoppa gängvåldet i Malmö och psykisk ohälsa hos äldre.

Prenumerera gratis på Forte Magasin

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Att bli prenumerant är helt kostnadsfritt.

Bli prenumerant »

Beställ som lösnummer

Om du endast vill beställa det här numret av Forte Magasin fyller du i formuläret nedan.