Forte Magasin är ett forskningsmagasin med populärvetenskaplig läsning om den forskning vi finansierar. Läs om ny kunskap i aktuella samhällsfrågor, pågående forskning, röster från praktiken och intervjuer med forskarna bakom resultaten.

Forte Magasin ges ut i två nummer per år – ett på våren och ett på hösten. Nästa nummer av Forte Magasin lanseras i november 2020.

Som prenumerant av Forte Magasin får du varje nummer direkt hem i brevlådan så snart det har lanserats. Du kan även välja att få ett eller flera exemplar av varje nummer levererade till din arbetsplats. Oavsett vad du föredrar är det alltid helt kostnadsfritt att vara prenumerant.

Du kan när som helst välja att ändra eller avsluta din prenumeration. Skicka då ett mejl till oss på info@forte.se.

Fyll i formuläret för en kostnadsfri prenumeration på Forte Magasin

 • Ange namnet på din organisation om du vill att magasinet ska skickas dit. Om du vill att magasinet skickas till din hemadress lämnar du detta fält tomt.
 • Ange ett nummer från 1 till 20.
 • Forte Magasin nr. 1/2020

  Forte Magasin nr. 1/2020

  Antalet hemlösa i Sverige ökar. I dag har vi mer än dubbelt så många hemlösa per tusen invånare som vårt grannland Norge. En betalningsanmärkning eller en skilsmässa kan vara allt som krävs för att tappa fotfästet. I det här numret av Forte Magasin lyfter vi särskilt frågan om hemlöshet.

  Publicerad: 2020

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 2/2019

  Forte Magasin nr. 2/2019

  Skolan är den vanligaste platsen för unga att utsättas för brott. Men tas brotten på tillräckligt allvar? I det här numret av Forte Magasin lyfter vi frågan om våld och trakasserier i skolan, genom att berätta om forskning som just nu pågår och ge röst åt såväl skola, elever och andra aktörer.

  Publicerad: 2019

  Läs mer
 • Forte Magasin nr. 1/2019

  Forte Magasin nr. 1/2019

  I nya Forte Magasin erbjuder vi reportage med vetenskapliga uppdateringar i aktuella samhällsutmaningar och intervjuer med forskarna bakom resultaten. I detta nummer lyfter vi frågor om tillit till samhällets institutioner, förutsättningar för framtidens äldreomsorg, det nya digitala vårdlandskapet och arbetsvillkoren för en ny generation sjuksköterskor.

  Publicerad: 2019

  Läs mer