Vi söker en projektledare till temaplattformen Hållbart Arbetsliv som är en myndighetssamverkan mellan svenska ESF-rådet och forskningsrådet Forte under perioden 2017 – 2022. Anställningen är en visstidsanställning på två år med tillträde snarast.

Om temaplattformen

Syftet med temaplattformen är att öka möjligheter till att befintlig kunskap och forskning kommer till nytta. Det görs genom att projekt som finansieras av Socialfonden kopplas till forskning som Forte finansierar. Plattformen ska bidra till en gemensam kunskapsuppbyggnad mellan svenska ESF-rådet och Forte, för att därigenom bidra till att framtida insatser blir bättre och i ännu större utsträckning bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som projektledare innebär att du planerar uppdrag som plattformen har beslutat att genomföra som tex kunskapsöversikter eller analyser. Du driver hela processen från kontakt med potentiella skribenter/forskare/utredare/konsulter till lansering av rapporten. I arbetet bidrar du också till kansliets övriga arbetsuppgifter som kan vara t.ex. rapporter till svenska ESF-rådet, underlags-PM, sociala medier och administration. Arbetet är utåtriktat och innebär kontakter med forskare, utvärderare, akademiska institutioner, myndigheter och organisationer nationellt såväl som internationellt.

Vem söker vi?

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk examen, gärna inom något av plattformens ansvarsområde eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Har några års erfarenhet av utredning/analysarbete inom offentlig förvaltning eller motsvarande
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Några års erfarenhet av att leda projekt

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom temaplattformens ansvarsområden
  • Nätverk inom temaplattformens/Fortes områden
  • Erfarenhet av att kommunicera rapportresultat, på olika sätt till olika typer av målgrupper

Egenskaper

Du är en noggrann, analytisk, resultatinriktad och strukturerad person som har förmåga att arbeta uthålligt mot uppsatta mål. Du är kommunikativ och en god pedagog. Du är en trygg person som är van vid att arbeta såväl i team som självständigt. Du har ett öppet och inkluderande arbetssätt och hög social kompetens. Vi är en liten grupp och det kräver att du är flexibel, tar ansvar och driver arbetet framåt.
Temaplattformen/Forte lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Om Forte

Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, är en myndighet som har till uppgift att initiera och finansiera forskning som främjar människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Årligen finansierar Forte forskning för cirka 600 miljoner kronor. Andra centrala delar av verksamheten är analys, utredning och utvärdering, arbete för ökat nationellt och internationellt utbyte samt kommunikation och samverkan kring Fortes forskningsområden. Forte har ca 30 anställda med kontor  i centrala Stockholm. Utöver dessa deltar mer än 200 experter i Fortes verksamhet under ett år.

Övrig information

Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, visstidsanställning två år.

Ansökan

Skicka ansökan och CV via e-post till forte@forte.se. Märk ansökan med dnr. 2019-01603 .

Sista ansökningsdag är den 11 augusti 2019.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta Ulrika Hektor, Programchef temaplattformen ulrika.hektor@forte.se, 08-775 40 91.
Har du personalfrågor, kontakta Nina Hird, HR-specialist nina.hird@forte.se, 08-562 051 75.

Fackliga företrädare

SACO Dag Hervieu, dag.hervieu@forte.se, 08-775 40 72
ST Susanne Gabrielsson, susanne.gabrielsson@forte.se, 08-775 40 87

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.