Forte söker en erfaren och driven webbansvarig kommunikatör som vill vara med och bidra till vår vision om ett samhälle med god hälsa, hållbart arbetsliv och hög välfärd. Som webbansvarig hos oss blir du en viktig kugge i myndighetens uppdrag att finansiera och kommunicera forskning.

Välkommen till oss

Forte – Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, är en myndighet under Socialdepartement som har till uppgift att finansiera och kommunicera forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Under 2021 betalade vi ut 820 miljoner kronor till 569 nya forskningsprojekt. Hos oss arbetar i dag 38 personer och kontoret finns i Stockholm.

Kommunikationsavdelningen på Forte är ett kreativt och socialt team på sex medarbetare med en mångfald av kompetenser, lång erfarenhet av forskningskommunikation och strategiskt och operativt helhetstänk. Vi har ansvar för den interna och externa kommunikationen som rör Fortes verksamhet och den forskning som myndigheten finansierar. Inom avdelningen samarbetar vi kring de flesta projekt samtidigt som det finns specifika ansvarsområden och roller. Vi är alltid ivriga att diskutera nya kloka idéer.

Nu söker vi en webbansvarig kommunikatör som är van att förvalta och driva digitala utvecklingsprojekt, som har lätt för att arbeta i olika verktyg och tycker att det är roligt att stötta andra. Anställningen är en tillsvidareanställning. Önskvärd start är snarast eller enligt överenskommelse.

Om rollen

Som webbansvarig hos oss tar du ett helhetsansvar för innehåll, förvaltning och utveckling av Fortes webbplatser. Vår huvudsakliga webbplats, Forte.se, är ett centralt verktyg för att Forte ska kunna genomföra sina uppdrag. Ett större utvecklingsprojekt av Forte.se planeras inom en nära framtid.

Arbetet sker i en självständig roll men i nära samarbete med såväl kollegor på kommunikationsavdelningen som med övriga Forte-medarbetare. Du leder det redaktionella arbetet på Forte.se tillsammans med den kommunikatör som är ansvarig för övriga digitala kanaler.

Utöver webbplatsen arbetar du med andra vanligt förekommande uppgifter på kommunikationsavdelningen som till exempel att projektleda, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser. Vi strävar efter att anpassa din roll efter din kompetens och ditt intresse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för förvaltning och utveckling av Fortes webbplatser
 • Kravställa och driva webbprojekt, projektleda digitala kommunikationsprojekt
 • Ge support och stöd till övriga kommunikatörer
 • Analysera trafik och användarbeteenden, och stötta avdelningen i att skapa webbinnehåll enligt SEO
 • Leda det redaktionella arbetet på Fortes webb, ta fram nyhetstexter och webbtexter och redigera bilder
 • Projektleda, mäta och utvärdera kommunikationsinsatser
 • Andra vanligt förekommande kommunikationsuppgifter

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har aktuell erfarenhet av att vara webbansvarig eller projektledare för webb, helst på en myndighet eller i en kunskapsorganisation. Du arbetar strategiskt och operativt för att uppnå en så välfungerande, välstrukturerad och tillgänglig webbplats som möjligt, med bästa möjliga användarupplevelse. Förutom att du har ett strategiskt helhetstänk kring kommunikation med målgruppernas behov och intressen i fokus är du dessutom en bra skribent. Din vana att arbeta med olika digitala verktyg och system gör att du även har lätt för att guida andra. För dig är det självklart att skriva i klarspråk, säkerställa att vi hanterar personuppgifter på rätt sätt och att vårt innehåll är tillgängligt för alla.

Du ska…

 • ha högskoleutbildning inom kommunikation, annan utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • ha minst fem års relevant arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter
 • ha kunskap om CMS-funktionalitet och redaktörsgränssnitt
 • ha kunskap om gällande riktlinjer för webb inom offentlig förvaltning (DOS-lagen, personuppgiftslagen etc.)
 • ha aktuell erfarenhet av webbanalys och uppföljning, liksom SEO-arbete
 • ha erfarenhet av kommunikation i en bred mix av kanaler
 • ha erfarenhet av att vara kravställare mot underleverantörer
 • vara van att beställa eller upphandla webbtjänster och andra digitala tjänster
 • vara van att arbeta i Adobe Creative Suite och Office 365 eller ha motsvarande programkunskap
 • vara en god skribent med mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du…

 • har erfarenhet av att kommunicera forskning eller komplexa samhällsfrågor
 • har erfarenhet av att arbeta på en myndighet eller i en kunskapsorganisation

Ansökan

Ansökan görs via Fortes rekryteringssytem Varbi. Sista ansökningsdag är den 18 december 2022. Sök jobbet

Kontakt

Kruna Madunic, kommunikationschef
kruna.madunic@forte.se, 070-005 49 81

Nina Hird, HR-ansvarig
nina.hird@forte.se, 08-562 051 75

Fackliga företrädare

Peter Carlsson, Saco-S
peter.carlsson@forte.se, 0730-786 539

Anette Christiernin, ST
anette.christiernin@forte.se, 0723-26 76 48

Om tjänsten

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Ansök senast: 18 december 2022

Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.