Forte – Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd är en myndighet som har till uppgift att initiera och finansiera forskning som främjar människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Årligen finansierar Forte forskning för cirka 600 miljoner kronor. Andra centrala delar av verksamheten är analys, utredning och utvärdering, arbete för ökat nationellt och internationellt utbyte samt kommunikation och samverkan kring Fortes forskningsområden. Forte har cirka 30 anställda med kontor nära centralstationen i Stockholm. Utöver dessa deltar mer än 200 experter i Fortes verksamhet under ett år.

Vi söker nu en projektledare/analytiker till temaplattformen Hållbart arbetsliv som är en myndighetssamverkan mellan Svenska ESF-rådet och forskningsrådet Forte under perioden 2017-juni 2019. Ett nytt avtal kommer att tecknas under våren för att gälla tom 2021.

Syftet med temaplattformen är att skapa möjlighet för ar­betsgivare, praktiker och experter att tillsammans nyttiggöra befintlig kunskap och forskning. Plattformen ska även bidra till en gemensam kunskapsuppbyggnad med Svenska ESF-rådet och Forte, för att därigenom utveckla framtida insatser som bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Rollen som projektledare innebär att du planerar och genomför egna sammanställningar/analyser inom ramen för temaplattformens uppdrag. Du projektleder även uppdrag som plattformen har som uppgift att genomföra som t.ex. kunskapsöversikter. Du deltar då i hela processen från kontakt med potentiella skribenter till lansering av rapporten. I arbetet bidrar du också till kansliets övriga arbetsuppgifter som kan vara t.ex. rapporter till Svenska ESF-rådet, underlags-PM och sociala medier och administration. Arbetet är utåtriktat och innebär kontakter med forskare, utvärderare, akademiska institutioner, myndigheter och organisationer nationellt såväl som internationellt.

Vi söker dig som…

  • Har en akademisk examen, gärna inom något av plattformens ansvarsområde eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Har erfarenhet av utredning/analysarbete inom offentlig förvaltning eller motsvarande
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har…

  • Erfarenhet av arbete inom temaplattformens ansvarsområden
  • Erfarenhet av att leda projekt
  • Nätverk inom temaplattformens/Fortes områden
  • Forskningserfarenhet

Egenskaper

Du är en noggrann, analytisk, resultatinriktad och strukturerad person som har förmåga att arbeta uthålligt mot uppsatta mål. Du är kommunikativ och en god pedagog. Du är en trygg person som är van vid att arbeta såväl i team som självständigt. Du har ett öppet och inkluderande arbetssätt och hög social kompetens.

Forte lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrig information

Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, visstidsanställning längst till och med 2019-09-30, med möjlighet till förlängning.

Ansök senast:  2019-01-31.

Ansökan

Skicka ansökan och CV via e-post till forte@forte.se. Märk ansökan med diarienummer 2018-01903.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta Lars Wärngård, Senior rådgivare, lars.warngard@forte.se, 08-775 40 91

Har du personalfrågor, kontakta Nina Hird, HR-specialist, nina.hird@forte.se, 08-562 051 75

Fackliga företrädare

SACO: Dag Hervieu, dag.hervieu@forte.se, 08-775 40 72

ST: Susanne Gabrielsson, susanne.gabrielsson@forte.se, 08-775 40 87

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.