Forte – Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd är en myndighet som har till uppgift att initiera och finansiera forskning som främjar människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Årligen finansierar Forte forskning för cirka 650 miljoner kronor. Andra centrala delar av verksamheten är analys, utredning och utvärdering, arbete för ökat nationellt och internationellt utbyte samt kommunikation och samverkan kring Fortes forskningsområden. Forte har cirka 30 anställda med kontor på Södermalm i Stockholm. Utöver dessa deltar mer än 200 experter i Fortes verksamhet under ett år.

Till avdelningen Forskning och utvärdering med 17 medarbetare söker vi nu en forskningssekreterare. Avdelningen ansvarar för utlysning och beredning av forskningsansökningar samt analyser och utvärderingar av Forte-finansierad forskning. Andra viktiga uppgifter för avdelningen är att förmedla kunskap om och resultat från forskningen samt att främja en aktiv dialog och samverkan kring våra ansvarsområden.

Om rollen

Rollen som forskningssekreterare innebär att du planerar och leder arbetet med utlysningar och genomför beredningsarbetet med att bedöma och prioritera ansökningar av bidrag i samverkan med externa experter. Du har också ansvar för att bidra till utvecklingen av kvalitet och effektivitet i arbetsprocesserna. Rollen innebär också omvärldsbevakning, att följa kunskapsutvecklingen inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd samt att bidra till Fortes forskningskommunikation. En forskningssekreterare samverkar också med andra aktörer och företräder Forte nationellt och internationellt.

Du ska…

 • ha en akademisk examen på minst mastersnivå, gärna inom något av Fortes ansvarsområden,
 • ha erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig förvaltning eller motsvarande, gärna inom något av Fortes ansvarsområden,
 • ha erfarenhet av projektledning,
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har…

 • en forskarutbildning: licentiat- eller doktorsexamen,
 • kunskap eller erfarenhet av forskningsfinansiering,
 • erfarenhet av arbete inom något av Fortes ansvarsområden,
 • nätverk inom Fortes verksamhetsområden.

Personliga egenskaper:

 • Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och bygga nätverk.
 • Du är initiativrik och flexibel.
 • Du är van att arbeta mot deadlines med parallella projekt.
 • Du är analytisk och strukturerad.
 • Du har servicekänsla.

Övrig information

Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tillsvidare.
Ansök senast: 22 juni 2019

Ansökan

Skicka ansökan och CV via e-post till forte@forte.se. Märk ansökan med diarienummer 2019-01589.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta Cecilia Beskow, avdelningschef forskning och utvärdering, cecilia.beskow@forte.se, 08-775 40 82.

HR

Nina Hird, HR-specialist, nina.hird@forte.se, 08-56 20 51 75

Fackliga företrädare

SACO: Dag Hervieu, dag.hervieu@forte.se, 08-775 40 72
ST: Susanne Gabrielsson, susanne.gabrielsson@forte.se, 08-775 40 84

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.