Forte är en statlig myndighet under Socialdepartementets ansvarsområde som främjar och stödjer forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Forte söker nu  en forskningshandläggare med intresse för forskning- och samhällsfrågor och erfarenhet av utveckling av administrativa rutiner och processer.

Välkommen till Forte

Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, är en statlig myndighet under Socialdepartementets ansvarsområde. På Forte arbetar idag ca 38 medarbetare och vi sitter i moderna lokaler på Ringvägen i Stockholm.

Forte främjar och stödjer forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Fortes arbete utgår från vår vision om ett samhälle med god hälsa, hållbart arbetsliv och hög välfärd.

Varje år förmedlar Forte ca 820 miljoner kronor till både grundläggande och behovsstyrd forskning. Det handlar om allt från enskilda projektbidrag till satsningar för att bygga upp forskningsmiljöer i världsklass. Forte arbetar också aktivt för att stimulera forskningssamarbeten över gränserna, både inom EU och i övriga världen.

I Fortes uppdrag ingår också att identifiera områden där mer forskning behövs, samt att ta initiativ till forskning som kan möta kunskapsbehoven. Vi kartlägger kunskapsläget inom Fortes områden genom utvärderingar, kunskapsöversikter och kontinuerlig dialog med forskare och andra samhällsaktörer.

Forte ska också ansvara för kommunikation av forskning och forskningsresultat. Vi arrangerar exempelvis seminarier och konferenser där forskare, beslutsfattare och andra aktörer kan mötas och utbyta kunskap. Vi främjar och tar initiativ till vetenskaplig publicering, kunskapsförmedling och dialog om den forskning vi finansierar. På så sätt vill Forte bidra till att forskningsresultat förs ut och kommer till nytta i samhället

Om rollen

Till avdelningen Forskning och utvärdering med 22 medarbetare söker vi nu en forskningshandläggare. Avdelningen ansvarar för utlysning och beredning av forskningsansökningar samt analyser och utvärderingar av Forte-finansierad forskning. Andra viktiga uppgifter för avdelningen är att förmedla kunskap om och resultat från forskningen samt att främja en aktiv dialog och samverkan kring våra ansvarsområden.

Rollen som forskningshandläggare innebär att du deltar i och administrerar arbetet med utlysning och beredning, i nära samverkan med avdelningens forskningssekreterare och forskningsadministratörer samt med övrig personal på Forte. Rollen innebär också att utveckla våra administrativa rutiner och processer samt förvaltning och utveckling av ansökningssystemet Prisma. Du kommer att skriva och granska texter och bidra med underlag till arbetet med omvärldsbevakning, utvärdering och analys. Dialog med forskare och andra samhällsaktörer är också en del i arbetet, liksom planering och genomförande av möten, seminarier och workshops.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett intresse för forskning- och samhällsfrågor och erfarenhet av utveckling av administrativa rutiner och processer. Du har servicekänsla och har lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Du trivs i en operativ roll och är noggrann, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du är också initiativrik och kan arbeta självständigt.

Du ska:

 • ha en akademisk examen inom något av Fortes ansvarsområden
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • ha erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och utredningsarbete inom offentlig förvaltning eller motsvarande (tex i beredningsprocesser).
 • ha en mycket hög IT-mognad
 • ha kunskap om eller erfarenhet av forskningsfinansiering.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete inom något av Fortes ansvarsområden
 • erfarenhet av projektadministration
 • erfarenhet av Prisma-systemet.

Övrig information

Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten

 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

Ansökan

 • Ansökan registreras i rekryteringssystemet Varbi. Sök jobbet
 • Ansök senast: 12 februari 2023

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta:

Fackliga företrädare

I denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och därför undanber vi oss alla samtal från säljare.