Den stora finalen i Forskar Grand Prix 2022 går av stapeln den 1 december på Nalen. Då kommer de sju finalisterna som tar sig vidare från årets lokala deltävlingar och Forskar Grand Prix Digital tävla i att presentera sin forskning på bara fyra minuter.

Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. De tävlande ska presentera sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt – på fyra minuter!

En jury, tillsammans med publiken, utser vinnaren. Lokala tävlingar hålls runt om i landet i anslutning till vetenskapsfestivalen ForskarFredag och vinnarna möts sedan i en final i Stockholm. Forskarna får coachning och träning i presentationsteknik som de har stor nytta av i olika sammanhang under sin karriär. Publiken får en insyn i forskningsprojekt inom vitt skilda forskningsområden under underhållande och inspirerande former!

Finalen kommer att direktsändas från Nalen. Det kommer att gå att se framträdandena som publik på plats eller följa sändningen via webben och rösta digitalt.

LÄNKAR: